Zo creëer je duidelijke borden met persoonlijke tekst

Fysieke borden zijn nog steeds een onmisbaar hulpmiddel om te communiceren met je doelgroep, of het nu gaat om bedrijfsborden, bewegwijzering of informatieve berichten. Bij SignOnline.nl begrijpen we het belang van het kunnen aanpassen van dit communicatiehulpmiddel aan jouw specifieke behoeften. Naast een breed assortiment standaardborden bieden we daarom ook de mogelijkheid om borden te maken met je eigen tekst. Om het effect van je bord te maximaliseren, zijn hier enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

Duidelijke en Beknopte Boodschap
Het primaire doel van je bord is het overbrengen van een boodschap. Het is daarom belangrijk dat de tekst direct en duidelijk is. Onthoud dat de lezer vaak beperkte tijd heeft om de boodschap te begrijpen. Gebruik daarom korte en heldere zinnen.

Leesbaarheid
Om ervoor te zorgen dat je boodschap overkomt, moet de tekst gemakkelijk leesbaar zijn, ook van een afstand. Dit betekent het kiezen van het juiste lettertype en grootte. Vermijd overdreven versierde lettertypen die moeilijk te lezen zijn. De grootte van de tekst moet worden aangepast aan hoe ver de lezer verwacht wordt te zijn. In onze tools is meestal al een geschikt lettertype en tekstgrootte gekozen, zodat je met minimale inspanning een zo goed en duidelijk mogelijk bord krijgt.

Kleurcontrasten
Het contrast tussen tekst en achtergrond speelt een grote rol in de leesbaarheid. Sterk contrast, zoals zwarte tekst op een witte achtergrond, maakt het makkelijker om te lezen en trekt de aandacht naar je bord. Vermijd kleurencombinaties die moeilijk zijn voor het oog om te scheiden, vooral bij zwak licht of van veraf.
Onze tools zijn vaak aangepast met voorkeuren die dit al in overweging hebben genomen.

Gebruik van Symbolen
Soms kan een beeld meer zeggen dan duizend woorden. Overweeg relevante symbolen of iconen toe te voegen die de tekst kunnen aanvullen of zelfs vervangen. Dit kan vooral effectief zijn in internationale omgevingen waar taalbarrières bestaan. We hebben de tools aangepast zodat relevante symbolen gemakkelijk voor je geselecteerd kunnen worden.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je effectieve en duidelijke borden creëren die je boodschap overbrengen aan je doelgroep. Bij SignOnline.nl zijn we hier om je te ondersteunen door het hele proces, van ontwerp tot productie, om ervoor te zorgen dat je borden niet alleen aan je verwachtingen voldoen, maar deze overtreffen. Wat je boodschap ook is, laat ons je helpen deze duidelijk en effectief te communiceren.