Hoe moet een informatiebord worden gemonteerd?

Wanneer het aankomt op het monteren van een informatiebord op of bij een deur, is het belangrijk om zowel de zichtbaarheid als de toegankelijkheid van het bord in overweging te nemen. Om beide aspecten te maximaliseren, zijn er aanbevolen hoogtes en montagemethoden te overwegen.

Hoogte voor montage
De optimale hoogte voor het monteren van een informatiebord is tussen 150 en 160 centimeter vanaf de vloer. Deze hoogte is gekozen met het oog op de gemiddelde ooghoogte van de meeste volwassenen, wat het bord gemakkelijk leesbaar maakt voor een groot deel van de bevolking, inclusief personen in een rolstoel. Het plaatsen van het bord binnen dit bereik zorgt ervoor dat de informatie toegankelijk en comfortabel te lezen is voor de meeste personen.

Montage op een vlakke deur
Voor borden die direct op een vlakke deur worden gemonteerd, wordt aanbevolen om een bord zonder schroefgaten te kiezen. Het gebruik van dubbelzijdige tape is een uitstekend alternatief voor deze situaties. De tape biedt een schone en gladde montage die het oppervlak van de deur niet beschadigt, wat vooral belangrijk is voor deuren van hoge kwaliteit of esthetische waarde. Bovendien is de installatie eenvoudig en vereist geen gereedschap, wat het tot een praktische keuze maakt voor veel omgevingen.

Montage op een oneffen oppervlak of muur
Als de deur een oneffen oppervlak heeft of als het bord naast de deur op een muur moet worden gemonteerd, is het te prefereren om borden met schroefgaten te kiezen. Schroeven bieden een stabiele en veilige bevestiging die oneffenheden in het oppervlak aankan. Deze optie is geschikt voor oppervlakken waar dubbelzijdige tape niet voldoende sterkte zou bieden of waar het bord riskeert te worden blootgesteld aan externe belastingen, zoals trekkracht van het openen en sluiten van de deur of weer en wind.

Samenvatting
Het kiezen van de juiste montagehoogte en -methode voor een informatiebord is cruciaal voor zijn functionaliteit en toegankelijkheid. Door de bovenstaande richtlijnen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat het bord goed geplaatst is voor maximale zichtbaarheid en leesbaarheid, terwijl u ook rekening houdt met het karakter van de ondergrond. Onthoud altijd om de specifieke omgeving waar het bord zal worden geplaatst in overweging te nemen om de beste keuze van montagemethode te maken.